Oplevering sociale huurwoningen Rimpeler

Woningstichting Putten levert de laatste huurwoningen in Rimpeler op (gebouwd door Bouwbedrijf J. Timmer B.V.).

Geplaatst op 22 december 2022

Putten, 19 december 2022– Aan de Els Eekhouttestraat in Putten hangen de vlaggen uit want nog net voor de feestdagen was het zover. De oplevering van de laatste 7 nieuwbouwhuurwoningen in de wijk Rimpeler is een feit. Henk Bout (Bouwbedrijf J. Timmer) overhandigde officieel de sleutels van deze zeer energiezuinige woningen aan Gerdien van der Ent (directeur-bestuurder van Woningstichting Putten). Hiermee heeft Woningstichting Putten in samenwerking met de lokale aannemers haar nieuwbouwopgave in de wijk Rimpeler in twee jaar tijd afgerond. De gasloze wijk is verrijkt met in totaal 78 nieuwe sociale huurwoningen.

Nieuwbouwwoningen
Naast deze 7 (levensloopbestendige) woningen heeft Woningstichting Putten in de wijk Rimpeler 14 appartementen, 16 beneden- en bovenwoningen, 24 eengezinswoningen en 17 (levensloopbestendige) eengezinswoningen gebouwd. De woningen zijn door de architectenbureaus AGB Van Dijk uit Veenendaal en Atelier Dutch B.V. uit Almere ontworpen en vervolgens door de lokale aannemers Bouwbedrijf J. Timmer B.V. en Aannemersbedrijf M. Vierwind B.V. gerealiseerd. Alle huurwoningen zijn zeer energiezuinig en aardgasvrij. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en hebben een moderne warmtepompinstallatie.

Nieuwe woonkansen
“Wij zijn trots dat we naast de bestaande woningvoorraad, 78 nieuwe woonkansen hebben gecreëerd voor de woningzoekenden. Juist in deze onzekere tijden, want het was geen makkelijke opgave. In twee jaar tijd hebben wij moeten dealen met de beperkingen tijdens de coronatijd, de huidige stikstof problematiek en de stijgende bouwkosten. Daarbij was de tijdige levering door de enorme vraag naar de warmtepompen en zonnepanelen onzeker. Maar het is gelukt.” aldus Gerdien van der Ent.

De nieuwe huurders zijn blij dat ze net voor de feestdagen de sleutels hebben ontvangen. Nu kunnen zij aan de slag om van de splinternieuwe woningen een eigen ‘thuis’ te maken. 

Met het toevoegen van deze woningen is de woningcrisis nog lang niet opgelost. Ook voor de toekomst blijft Woningstichting Putten zich inzetten om de wachttijden op een sociale huurwoning te verkorten door onder andere meer nieuwe woningen toe te voegen.

 

Oplevering Els van Eekhouttestraat,
Henk Bout (Bouwbedrijf J. Timmer B.V.) en Gerdien van der Ent (directeur-bestuurder Woningstichting Putten)

Zeven levensloopbestendige eengezinswoningen aan Els Eekhouttestraat

 

 

 

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?